Recept na domácu pizzu

Pizza je moje najobľúbenejšie jedlo. Zbožňujem talianku kuchyňu a musím uznať, že v našich reštauráciach len ťažko nájdete pizzérku v ktorej by sa pizza vyrovnala tej pravej z Talianska. Ako to tí Taliani robia???

Občas doma zaexperimentujem a vytvorím vlastné pizzové dielo. Vcelku ma baví miesiť cesto a hľadať čoho z chladničky by som sa ešte mohla zbaviť na prípravu tejto pochúťku. Našla som výborný recept na cesto a všetkým ho doporučujem. Takže tu ho máte…

CESTO

Potrebujeme:

600g hladkej múky

1 lyžičku cukru

kocku droždia

lyžičku soli

7 lyžíc olivového oleja

350 ml vody

A ideme na to! Zamiesenie cesta je jasné pre vätšinu gazdiniek, ale predsa ho poíšem. Pripravíme si kvások z drožia, 2 lyžíc múky, cukru a vlažnej vody. Potom zmiešame kvások s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme na 4 diely a môžeme plniť :-) Pečieme v trúbe nastavenej na 250°C asi 10–15minút.

NÁPLŇ 

Každému chutí niečo iné a pizza je ideálnym jedlom pre tých čo si chcú vybrať podľa svojich predstáv. Pre mňa je ideálnou kombináciou náplň z kečupu, cesnaku, tuniaka, oliv a veľa syra (kľudne aj viacerých druhov).

Takže dobrú chuť a nezabudnite si k pizze naservírovať pohár dobrého bieleho vínka :-)

28 odpovede

  1. PALIPíše:

    celkom dobre to vyzeraaaa

  2. MáriaPíše:

    Lepšie cesto na pizzový korpus som doposiaľ nevidela ani nejedla.
    Určite ho vyskúšajte, no nesmiete zabudnúť dodržať presný postup i pomer množstiev ingrediencií a tiež nechať poriadne vykysnúť („Rýchlo a efektívne!“ )
    Uvidíte zaručený výsledok!

    Týmto sa chcem poďakovať autorke receptu za zabezpečenie večere :)

  3. ElissaPíše:

    Ja som tiež veľmi spokojná s receptom.Ja som nerobila klasickú pizzu ale plnené taštičky kapustou alebo špenátom+kura­cím mäsom

  4. adminPíše:

    Ďakujem za pochvaľu, som rada, že ste s cestom spokojné a tiež ďakujem Elisse za ďalšiu radu ako využiť toto cesto :-)

  5. michaelaPíše:

    no prave idem skusit :

  6. NinaPíše:

    Ahoj, potrebovala by som vediet, ci ma toto cesto aj kysnut a ako dlho. Dakujem za odpoved :)

  7. kiwiPíše:

    Pizzu som vyskúšala, nemám na ňu žiaden iný komentár, iba že bola najlepšia, akú som kedy jedla !!!

  8. slavoPíše:

    Cesto som vyskúšal,šupol som na to tuniačika cibuľku a syr a musím povedať že takú dobrú pizzu som ešte nejedol.Aj moje 3 baby sa oblizovali.Chutila celej rodine.V sobotu si urobíme znovu.A pizzu cez donášku už neobjednám:-)

  9. kucharickaPíše:

    musim povedat, ze pizzu robim uz dost dlhy cas, ale doteraz som stale davala pomer ingrediencii podla oka, no tento pomer je uplne idealny. cesto je vynikajuce presne take ake ma kysnute cesto byt. tato davka mi vysla na dva velke pekace pizze a jeden mensi z ktoreho som spravila kakaovnik :)

  10. flevevaUsange-onlinePíše:

    velmi zaujimavy, vdaka

  11. DankaPíše:

    Chystam sa vyskusat, vdaka za recept

  12. Jonekova MonikaPíše:

    vynikajúce

  13. ZuzinkaPíše:

    no idem na to..uvidim co z toho bude bo to robim prvy raz :D

  14. luboskoPíše:

    vyskusane, dopecene, spapane
    cesticko chvalim naozaj jednoduche a chutne makke vyyyyyyyyborne
    dakujeme :-))))))))

  15. MarekPíše:

    Dobrý deň, mohli by ste prosím napísať alebo mi poslať na e-mail obsiahlejší recept ako spraviť cesto? Taký pre niekoho kto cesto ešte v živote nerobil.. :)

  16. SandraPíše:

    Naozaj vynikajúca pizza, už si nebudem objednávať drahú pizzu, ale vždy si spravím túto, bola vynikajúca:-)

  17. samarakaPíše:

    mňaaaaaaaaaaam, naozaj výborné cesto. škoda že som ho neobjavila skôr :-( ♥

  18. luluPíše:

    super recept dakujem za pomoc vsetkym moooooc chutilo :)

  19. luboPíše:

    No neviem ale chodim do pizzerie a tam pridavaju do cesta olej…

  20. JanciPíše:

    Wuuuuuuuuuuuu­uuuuuuuuuuuaw dakujem za skvely recept na skvele cesto:::Aj ked som to robil o jednej rano vydarilo sa uzasne a pizza bola skvela a nebola jedna :::pochutili sme si s kamosom a aj rano s family::::DI­KIIIIIII :-)

  21. danielkaPíše:

    ste si istý, že nechýba nič v tom ceste? chcem to skúsiť ale moc sa mi to nezdá :P prepáčte

  22. KvašoPíše:

    Velmi dakujem autorke tohoto receptu .. lepsie cesto som jakživ nejedol .. toto cesto bolo este po 3 dňoch ako čerstvo upečené .. fakt geniálne .. Dakujem

  23. nerinkoPíše:

    Tak toto je najlepši recept aky som kedy mala dakujeme cela rod.super papkanie.

  24. JarkaPíše:

    A ako dlho treba, aby toto cesto kyslo?

  25. jozefPíše:

    naozaj výborné – poklona

  26. PetoPíše:

    Chcem sa opytat, ako dlho ma ten kvasok stat, kym ho dam do zvysku cesta.

    Dalej, kolko vlaznej vody sa do neho dava, a ci to treba odpocitat z tych 350ml.

  27. MarošPíše:

    napíšte mi prosim ako dlho ma to cesto kysnuť?
    prosíííím na mail gromovsky.maros@gmail.com

  28. adminPíše:

    Dobrý deň, na kvások dáme cca 50ml vlažnej vody z tých 350ml v recepte. Kvások necháme stáť približne 20minut, po vymiesení cesto necháme kysnúť 20–30minut. Ďakujem za pozitívne komentáre!

Reagujte